o Śliwce


Śliwka: Przez większość swojego życia była przekonana, że nie umie usmażyć nawet kotleta schabowego. Po pierwszym udanym kotlecie zaczęła odkrywać w sobie pokłady kulinarnej pasji. Od zawsze jest fanką dobrego jedzenia. Kiedy pojawia się w nowym miejscu przede wszystkim planuje gdzie i co zje, a na dobrą lokalną potrawę wydałaby ostatnie pieniądze. Gdy jest najedzona pracuje najefektywniej, a kiedy jest głodna najbliżsi wiedzą, że najlepiej zejść jej z drogi. Ideą gotowania jest dla niej wywołanie uśmiechu na twarzy drugiej osoby. Uważa, że smak to połowa sukcesu, druga połowa to sposób podania.W kuchni jest jak tornado, ale nadal próbuje opanować sztukę sprzątania. 

Gdy burczy jej w brzuchu lubi: krewetki, sushi, suszone pomidory, foie gras, krówki, tajskie smaki
Nie lubi: czerwonej fasoli, bobu, brukselek, rozmoczonego chleba, kaszy gryczanej

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...